1000 kez görüntülenmiştir.

Patronlar Kulübü; ORDUSİAD

Bundan tam 27 yıl önce takvim yaprakları 22 Eylül 1992 Salı’yı gösterirken kabuğunu kırma çabası içinde olan Ordulu sanayici ve işadamlarını aynı çatı altında toplamayı amaçlayan bir oluşumla kurulan Ordu Sanayiciler ve İşadamları Derneği ilk toplantısını gerçekleştirmişti.

Çamsan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu önüne çıkan ilk yönetim kurulunda, dönemin ÇAMSAN Yönetim Kurulu başkanı merhum Yüksel Poyraz OSİAD başkanlığına getirilirken bugün bile aşina olduğumuz pek çok isim de yönetim kadrosunda yer aldı. Derneğin görev dağılımında ikinci başkanlıklara Ergin Karlıbel ve Necdet Gürsoy getirilirken, Mali Başkanlık görevini Mustafa Poyraz, Genel Sekreterliğiise Dr. M. Hilmi Güler üstlendi. Dönemin Ordu Belediye Başkanı merhum Kazım Türkmen ile işadamı Şükrü Bodur’un da yönetim kurulu üyesi olduğu OSİAD ilk toplantısında hedef büyük belirlenmişti. O günün gazeteleri bu oluşumu hayranlıkla anlatırken manşetlere yansıyanlar da gerçekten anlamlıydı.

Başkan Yüksel Poyraz’ın OSİAD’ın sadece ticaret ve sanayi, alanında değil sosyal ve kültürel etkinliklerde de yer alacağını vurgularken o dönemin gazetelerinde de “atıl para sanayiye aktarılacak” ve “OSİAD ölü parayı uyandıracak” manşetiyle vurgu yapıyordu.

O günlere ilişkin ilginç bir ayrıntı daha…

Şimdilerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olan, Ak Parti hükümetlerinde en uzun süreyle Enerji Bakanlığı koltuğunda oturan isim olan Dr. M. Hilmi Güler bundan  27 yıl önceki gazetelerde OSİAD Genel Sekreterliği görevini üstlenirken “proje eğitim beyni” olarak lanse ediliyordu. İşte Güler’e ilişkin o satırlar: “Aslen Ordulu olan ODTÜ mezunu Güler’in çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yaptığı ve daha sonra sırasıyla TUSAŞ, TUBİTAK, TSE, ERDEMİR ve Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nda üst düzey yöneticilikler yaptığı bildirildi. Adeta bir beyin olan Güler’in ÇAMSAN yönetimi yanı sıra OSİAD Genel Sekreterliği görevini yürüteceği duyuruldu

Haber kaynağı: .” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ