971 kez görüntülenmiştir.

Ordu Sanayici Ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin, “Daha önce fidanlık, sonra Botanik Bahçe olan, bir anda şehir hastanesi gibi rant projesine kurban edilen Botanik Bahçemizi geri istiyoruz. Bu alanın ranta kurban edilmesine gönlümüz razı gelmiyor.” dedi.  

ORDUSİAD yönetim kurulunun geleneksel olarak düzenlediği aylık buluşma toplantısı Ordu Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla yapıldı. Balıktaşı City Otel’de düzenlenen toplantı öncesi açlış konuşması yapan ORDUSİAD Başkanı Engin, önemli açıklamalar yaparak şehrin beklentisi olan konuları bu kez daha Vali Yavuz’un yanında ifade etti. 


ORDU’YU YENİDEN İNŞA ŞANSI YAKALADI


 “Yeni belediye başkanımızın ‘örnek Ordu, düşünen Ordu, üreten Ordu’ sloganlarını canı gönülden destekliyoruz.” diyen ORDUSİAD Başkanı Engin, “

Yarışan Ordu'da bize düşen görev aynı zaman da kendi kendimizle yarışmaktır. Bir Cin atasözü ‘bir diğer kişiden şöyle veya böyle üstün olmak önemli değildir, önemli olan, günün sonunda bir gün öncekinden daha bilgili, daha üstün, daha zengin olmaktır’ diyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2016’da yapılan şehir imar planını iptal ederek Durugöl, Güzelyalı, Cumhuriyet mahallesinde uçuk ve kaçık sadece ranta yönelik projeleri iptal etmiştir. Ordu şehrinin yüzyıl evvel kurucusu ve belediye başkanı Felekoğlu Süleyman Ağa’nın torunu Dr. Mehmet Hilmi Güler yeniden Ordu'yu imar ve inşa etmek şansını yakalamıştır. Bu konuda kendisine teşekkür ediyoruz, desteğimizi ifade ediyoruz. “ dedi.

 

RANT PROJESİNE KURBAN OLMASIN

 

Botanik Park konusuna da değinen Engin, “Daha önce fidanlık, sonra Botanik Bahçe olan, bir anda şehir hastanesi gibi rant projesine kurban edilen Botanik Bahçemizi geri istiyoruz. Bu alanın ranta kurban edilmesine gönlümüz razı gelmiyor. Benim gençlik yıllarımda yeni yapılan Ordu Devlet Hastanesi için söylenen ‘çok uzak çakalların gezdiği yerde devlet hastanesi olur mu’ sözlerini duyan bir kişiyim. Şimdi orada koca bir Subaşı mahallesi oluşalı 40 yıl oldu. Bu vesile ile geleceğin imar planları yapan Ordu Büyükşehir Meclisini ve başkanını desteklediğimizin bir kere daha altını çiziyorum. Ayrıca yeni önemli bir husus da valimizle belediye başkanımızın çok iyi ilişkiler içinde olması Ordu ticaret ve sanayi erbabını çok mutlu etmektedir. Bu sinerjiden Ordu'ya faydalı projeler kazandıracağını düşünmekteyiz.” diye konuştu.

 

KIŞTAN ÖNCE BİTİYOR

 

ORDUSİAD Başkanı Engin, Çambaşı Kayak Merkezi Oteli’nin temelini 7 yıl suren bir uğraştan sonra attıklarını, hızla devam eden inşaatın karkas bölümünü kışa kadar bitirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.              Ordu Olay Gazetesi Kaan Özel

 

OSB’LERİ HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ORDUSİAD tarafından düzenlenen yemekte organize sanayi bölgelerinde yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi vererek Ünye OSB’nin alt yapı ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

 Ekonominin hareketlenmeye başladığını ifade eden Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Aramızda kaygılı tedirgin olanlar alabilir ancak şu an kaygı ve tedirginlik oluşturacak bir ortam söz konusu değil. Türkiye her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor. Son çeyrek daha iyi olacak. Geçen yıl dövizdeki tedirginlik, insanların harcama eğilimindeki azalma yavaş yavaş ortadan kalkıyor. İnşaat sektöründeki son düzenlemeler de o sektöre hareketlilik getirdi.” dedi.


ORDU OSB BİRAZ ZAMAN ALACAK


Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) son ödemeleri yapıyoruz. Bu yıl içinde Ünye OSB’nin altyapı ihalesine çıkıyoruz. Fatsa OSB’de çok iyi bir noktadayız. Orada yeni parseller ile kamulaştırmayı sürdürüyoruz. Böylece Fatsa OSB’yi büyük miktarda çözmüş olacağız. Ordu İkinci OSB’de bir miktar daha ödeme yapacağız ancak Ordu OSB’de diğerlerine göre işimiz biraz daha uzun görünüyor.” diye konuştu.              

 Haber Kaynağı : Ordu Olay Gazetesi