Ordu’da girişimcilik kapasitesini artırmak amacıyla Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği(ORDUSİAD) tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA)’nın 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı.
DOKA ve KOSGEB işbirliğinde uygulanan ve 60 saat süren eğitim ve atölye çalışmalarından oluşan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programı sonucunda 30 potansiyel girişimci, iş planına dayalı iş kurma ve yönetme, iş fikri, pazar araştırması ve finansal yönetim konularında bilgi sahibi olmuş ve sertifika almaya hak kazandı.
14 Kasım 2011 tarihinde başlayan ve 9 Aralık 2011 tarihinde sona eren “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 30 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı Mahmut AĞBAL, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay KALDIRIM, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, KOSGEB Ordu Hizmet Merkezi Müdürü Sinan ŞAHİN, Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir ENGİN ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, yeni girişimci adaylarına tavsiyelerde bulundu. Yeni iş kuracakların işlerini kurarken ağır ama cesur adımlarla ilerlemelerini tavsiye eden Vali DÜZGÜN, “Çünkü hayata nasıl bakarsanız, ulaşmak istediğiniz hedef neyse, siz bir ölçüde o’sunuzdur. Onun için hedefinizi yüksek tutarak, ama tamamen Ordu’nun ekonomisinden, ülkenin ekonomisinden, dünya ekonomisinden de ayrı düşünmeden ciddi adımlarla ilerlemelisiniz. Başarılı olacağınıza inanıyorum. Bunun için başta başarısızlık kelimesini, sözlüğünüzden çıkarmanız lazım. Ama ben şuna inanıyorum, kelimelerin ruhu vardır. Eğer olumlu düşünürseniz, başaracağınıza inanırsanız, başarırsınız. Yok ‘ben bu işi başaramam, beceremem, sonuca ulaşamam’ derseniz, kulağınıza söylenen her olumsuz sözü içeri alırsanız o zaman başaramazsınız. Öncelikle olumlu düşünüp, olumlu hareket etmeniz lazım.” dedi.
Türkiye’nin ekonomik gidişatının bir çok ülkeye göre iyi durumda olduğunu söyleyen Vali DÜZGÜN, “Ordu’nun ekonomisi de aynı şekilde. Çünkü buraya yapılan yeni yatırımlar, tarıma ilave olarak turizmdeki yeni ilerlemelerin Ordu’nun gelecekte önünü açacağını düşünüyorum. Ordu’da yeni iş kurmak, bir başka yere göre daha kolay. Başarıyı yakalamak daha kolay. Girişimcilik programlarına katılıp, bu programları tamamlayanlar arasında en fazla girişimcinin de Ordu’dan çıkması, Ordu’da buna elverişli uygun bir ortamın olduğunu gösterir. İnşallah siz de bu ortamda iş dünyasında iyi bir yer edineceksiniz.” diye konuştu.
DOKA’nın desteğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” hakkında bilgi veren DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burcu TAHMAZ da şunları kaydetti: “DOKA olarak 2011 yılında Ordu’da 2 tane ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ programı düzenledik. 18 Nisan-16 Mayıs 2011 tarihleri arasında ilkini düzenlemiş olduğumuz ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sonunda 26 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı ve bu 26 kursiyerimizden altısı eğitimden sonraki süreçte kendi işletmelerini kurarak girişimcilik potansiyellerini açığa çıkardılar. Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin başvuru sahipliğinde ajansımız 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklediğimiz ve Ordu’da girişimcilik kapasitesini artırmak amacıyla KOSGEB işbirliğinde uygulamaya geçirdiğimiz ikinci ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni de 14 Kasım-9 Aralık 2011 tarihleri arasında 60 saat süren eğitim ve atölye çalışmalarından sonra tamamladık. Eğitim programımız sonunda 30 potansiyel girişimci, iş planına dayalı iş kurma ve yönetme, iş fikri, pazar araştırması ve finansal yönetim konularında bilgi sahibi olmuş ve eğitim programını başarıyla tamamlayarak bugün sertifika almaya hak kazanmışlardır.”
Konuşmaların ardından, Vali Orhan DÜZGÜN tarafından “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 30 kursiyere ‘Uygulamalı Girişimcilik Programı Sertifikası’ verildi.