2141 kez görüntülenmiştir.

ORDUSİAD öncülüğünde Çambaşı Yaylası’nda yapılacak olan otelin inşaatı ile ilgili çalışmalar başladı.

Çambaşı Kayak Merkezi’nin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve bölgenin konaklama ihtiyacını karşılamak üzere ORDUSİAD öncülüğünde yola çıkan işadamlarının kurduğu Çambaşı Yatırım A.Ş. tarafından yapılacak olan 4 yıldız ve 80 odalı "Sivola Deluxe Çambaşı" otel, 43 dönümlük turizm tahsisli arazi üzerinde inşa edilecek.

Sivola Deluxe Çambaşı ismiyle işletilecek olan tesis, hem kışın kayak turizmine, hem de yazları yayla turizmine hitap edecek, içerisinde de özel villa ve suitlerin yer alacağı çok özel bir konsepte sahip olacak.

            Yolu olmayan yere dev yatırım

Tur otobüslerinin gideceği standart bir yolu olmayan Çambaşı Yaylası’na yapılan kayak tesisinden sonra ikinci büyük yatırım olan otelle ilgili ORDUSİAD ve Çambaşı Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Engin, projenin mimarlar Haluk Saymaz ve Ahmet Tercan tarafından hazırlandığını söyledi.

            2 senede bitecek

Kadir Engin de turizm standartlarında yolu olmayan ve mevsimsel olarak senede en fazla 3-4 ay inşaat yapılabilme imkanı olan Çambaşı’na Ordu turizmini geliştirmek için büyük bir risk alarak böyle bir yatırıma karar aldıklarını belirterek, tüm bu olumsuz şartlara rağmen oteli 2 senede tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Yatırıma Ordu Büyükşehir Belediyesi de ORBEL A.Ş. ile yüzde 30 ortak olarak destek veriyor.  Haber kaynağı Gözde Özgür/Sefa Eyi (Ordu Hayat)