ORDUSİAD'DAN SABAH KAHVALTISI…

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD)’nin, 29 Mart 2011 tarihinde yapılan 19. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen yeni yönetim kurulu, faaliyetlerine hız verdi. 7 Nisan 2011 günü Vali Orhan Düzgün’ü Makamında ziyaret eden ORDU

Engin: İlimizin gelişmesi, kalkınması ve yapılacak yatırımlar konusunda karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunacağız

ORDUSİAD’ın, Ordulu sanayici ve işadamlarının oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, “Bu tür etkinliklerle üyelerimizi ve ilimizin yöneticilerini bir araya getirerek, ilimizin gelişmesi, kalkınması ve yapılacak yatırımlar konusunda karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunacağız” dedi. Kadir Engin, bu tür toplantıların her ay farklı bir mekânda yapılacağını da söyleyerek, ilk toplantıya evsahipliği yapan işadamı Mustafa Poyraz’a teşekkür etti. Kadir Engin, ORDUSİAD üyesi işadamı Erkan Şahin’in isteği üzerine ikinci toplantının Mayıs ayı içinde yeni açılacak Mado’da yapılacağını da belirtti. 
ORDUSİAD’ın düzenlediği sabah kahvaltısına katılan Vali Orhan Düzgün de, işadamlarına önemli mesajlar verdi. ORDUSİAD başkanı ve yönetim kuruluna, sabah kahvaltısı düzenledikleri için teşekkür eden Vali Orhan Düzgün, “Ordu ekonomisinin nabzını elinde tutan sanayici ve işadamlarımızla beraber böyle bir programın organize edilmesi bizim açımızdan oldukça verimli oldu” diye konuştu.


Düzgün: Ordu’nun ilerlemesi için ciddi projelerimiz var
Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Ordu’da ekonominin canlanması için yatırım ofisinin kurulması yönünde ORDUSİAD yönetiminin 2 gün önce bir talebi olmuştu. Dünkü DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bunun yakın bir zamanda hayata geçirilmesi için karar aldık. Mayıs ayı içerisinde Yatırım Destek Ofisi’ni açıyoruz. Bu Yatırım Destek Ofisi öncelikle Ordu’daki işadamlarımıza yatırım yapacakları alanlarla ilgili rehberlik yapacak. İlimize gelmek isteyen yatırımcıları yönlendirecek, teşvik edecek. Ordu hepimizin bildiği gibi fındıkla ekonomisini ayakta tutuyor. Bundan sonra hepinizin beklentisi olan turizm konusunda da Ordu’nun ilerlemesi için ciddi projelerimiz var.”
Ordu’daki turizm yatırımlarına da değinen Vali Orhan Düzgün, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sağlanan ödeneklerle Yayla yollarının iyileştirileceğini, Çambaşı Yaylası’na Kayak Merkezi yapma çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi.